Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2021

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом незаконних порубок лісу, що спричинило шкоду в розмірі понад 700 тис грн

                       

Вознесенською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 52-річного жителя смт Веселинове за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст.246 КК України).

За даними слідства, у травні 2021 року обвинувачений, маючи злочинний намір, направлений на незаконне вирубування лісів, з метою особистого збагачення,  не маючи спеціального дозволу для використання лісових ресурсів, незаконно вирубав дерев у лісовому урочищі біля с. Миколаївка Веселинівської об’єднаної територіальної громади.

Сума шкоди, заподіяної державі, складає понад 700 тис грн. Знищено понад 150 дерев.

За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування винним спричиненої шкоди, суд наклав арешт на земельну ділянку та нерухомість, що належать обвинуваченому.

Крім того, окружною прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про відшкодування збитків завданих кримінальним правопорушенням.

За санкцією статті чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

За інформацією Вознесенської окружної прокуратури

кількість переглядів: 2055