Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2022

Артобстріл забороненими боєприпасами міста Миколаєва - розпочато кримінальні провадження (ФОТО)

                        

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчими управління Служби безпеки України в області розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами порушень законів та звичаїв війни, поєднані з вбивством (ч. 1 та 2 ст. 438 КК України).   

За даними слідства, 20 та 21 квітня 2022 року збройні сили рф здійснили прицільний артилерійський обстріл забороненими касетними бойовими зарядами по цивільному населенню та об’єктам інфраструктури Центрального, Заводського та Корабельного районів міста Миколаєва.

Внаслідок масштабного ворожого обстрілу зруйновано щонайменше 35 житлових будинків та пошкоджено 32 автівки. Окрім цього по місту виявлено безліч нерозірваних снарядів, які не здетонували.

На превеликий жаль, не обійшлося й без жертв. Так, 11-річна дитина отримала осколкові поранення грудної клітини та одна особа загинула.

Усім, кому відомі конкретні обставини вчинених злочинів, маються фото та відеоматеріали, а також хто зазнав пошкоджень внаслідок цих обстрілів – прохання звертатись до представників поліції у ваших районах.   

Також нагадуємо про необхідність невідкладного переміщення до спеціально обладнаних приміщень та бомбосховищ в разі лунання перших звуків сирени. Це може врятувати життя!

 

кількість переглядів: 1248