Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2022

Передавав відомості щодо ліній оборони Миколаєва та позицій ЗСУ - підозрюється місцевий житель (ФОТО)

                          

7 травня 2022 року за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчими управління Служби безпеки України в області жителю міста Миколаєва повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вийшов на контакт з представниками російських спецслужб, за допомогою спеціально створеного російськими спецслужбами боту в месенджері «Телеграм», здійснював передачу інформації щодо оборони м. Миколаєва  та звітував про наслідки завданих країною-агресором ударів по місту, чим фактично забезпечував корегування вогню окупантів.

У ході обшуку за місцем  мешкання зловмисника вилучено  мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності,  який використовувався для спілкування з представниками рф.

Його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Миколаівській області.

кількість переглядів: 1375