Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2022

На Миколаївщині знешкоджено агентурну мережу - арештовано 4 осіб

                     

За принципової позиції Миколаївської обласної прокуратури, 18 та 19 травня 2022 року судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чотирьом підозрюваним у державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України на території м. Миколаєва (ч.2 ст. 111, ч.2 ст. 114-2 КК України).

Встановлено, що житель м. Херсон, створив агентурну мережу, направлену на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, а також обороноздатності та інформаційній безпеці України.

Він завербував чотирьох жителів міста Миколаєва, які виконували визначені для кожного з них ролі.

Так, одна із жінок зібрала інформацію про місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, яку передала організатору, орендувала на власне ім’я квартиру для диверсійно – розвідувальної групи.

Інша підозрювана, у період з березня по травень 2022 року, систематично збирала та передавала інформацію про місця дислокації, пересування, особового складу та військової техніки ЗСУ, наслідки обстрілів окупантами цивільних та військових об’єктів, а також іншу інформацію щодо військової обстановки в місті.

Ще одна підозрювана, яка є працівником Миколаївської обласної станції переливання крові, переслала на мобільний телефон організатора фотозображення документа із зазначенням персональних даних 71 військовослужбовця однієї з військових частин України,а її чоловік збирав інформацію про розташування підрозділів ЗСУ та інших утворених військових формувань із зазначенням координат.

Вживаються заходи щодо встановлення місця знаходження куратора агентурної мережі та притягнення його до відповідальності.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Миколаївській  області.

кількість переглядів: 1186