Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2022

3600 доларів США за вплив на прийняття рішення посадовими особами – судитимуть адвоката

                            

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  адвоката Ради адвокатів Миколаївської області за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Слідством встановлено, що адвокат вимагала від місцевого мешканця 3600 доларів США за здійснення нею впливу на депутатів та посадових осіб Степівської сільської ради Миколаївського району за прийняття ними позитивних рішень про надання дозволу 18 громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 36 га для ведення особистого селянського господарства на території Степівської ОТГ  у власність та подальшого їх затвердження.

Досудове розслідування здійснювалося  Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1136