Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2022

В обласній прокуратурі підведено підсумки роботи за І півріччя 2022 року та обрано делегатів для участі у позачерговій всеукраїнській конференції прокурорів (ФОТО)

                        

19 липня 2022 року під головуванням керівника Миколаївської обласної прокуратури Дмитра Казака проведено оперативну нараду, на якій підведено підсумки роботи органів Миколаївської обласної прокуратури упродовж І півріччя 2022 року.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, начальники структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та їх заступники.

Відкриваючи нараду, Дмитро Казак зазначив, що попри певні досягнення в роботі прокуратури Миколаївщини, необхідно зосередити увагу на  проблемних питаннях в діяльності.

«Війна росії проти України вимагає від нас робити не просто все можливе, а значно більше, щоб у воєнних умовах належно виконувати свої конституційні функції», - наголосив керівник відомства.

Про результати роботи на основних напрямах діяльності проінформували заступники керівника обласної прокуратури.

Зокрема, з початку активної фази збройної агресії рф проти України обліковано більше однієї тисячі злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, з них 990 за фактами порушення законів та звичаїв війни.

За наслідками скоординованих заходів скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 5 членів організованої групи за  фактом незаконної порубки лісу та 4 членам групи за фактом сутенерства. Винесено обвинувальні вироки стосовно 7 членів організованих груп.

У сфері довкілля до суду скеровано 18 обвинувальних актів стосовно 30 осіб, що більш ніж на третину більше у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року.

Добре спрацювали прокурори на напрямку представницької діяльності.  судами відкриті провадження за позовами прокурорів на суму понад 903 мільйони гривень, що на 124 мільйони перевищує аналогічний показник минулого року. Задоволено позовів прокурорів на суму 55 млн грн, реально виконано судові рішення на суму близько 101 млн грн.  

Водночас попри низку позитивних тенденцій у динаміці та структурі злочинності, в окремих регіонах області повною мірою вирішити наявні проблемні питання не вдалося.

У зв’язку з чим було заслухано звіти керівників окружних прокуратур.

Проаналізувавши стан справ, очільник прокуратури Дмитро Казак поставив вимогу перед працівниками значно покращити якість на закріплених напрямах діяльності та наголосив на важливості ефективної роботи на пріоритетних напрямках, зокрема, це протидія організованій злочинності, корупційним злочинам, злочинам проти основ національної безпеки, у бюджетній та земельній сферах, у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, у сфері екології і незаконного використання природних ресурсів, щодо неправомірних дій із використанням гуманітарної допомоги або безоплатної допомоги та благодійних пожертв, ухилення від призову за мобілізацією.   

Також цього дня відбулись збори прокурорів Миколаївської обласної прокуратури для обрання делегатів на позачергову всеукраїнську конференцію прокурорів, яка відбудеться у серпні цього року в Офісі Генерального прокурора.  

За результатами таємного голосування обрано трьох делегатів, які візьмуть участь у роботі конференції: керівника Миколаївської обласної прокуратури Дмитра Казака, заступника начальника відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, досудового розслідування та підтриманням публічного обвинувачення Андрія Давиденка та прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення Ольгу Добрінову.

В окружних прокуратурах Миколаївської області проведено аналогічні збори, на яких обрано по два делегати від кожної прокуратури для участі у конференції.    

Серед питань, які розглядатимуть на всеукраїнській конференції, обрання двох членів Вищої ради правосуддя.

 

кількість переглядів: 1387