Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2022

Передавав дані про розташування військових та об’єктів критичної інфраструктури – у Миколаєві викрито чергового корегувальника вогню окупантів (ФОТО)

                               

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю міста Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний збирав та передавав спецслужбам рф відомості щодо позицій українських військ та об’єктів критичної інфраструктури на території м. Миколаєва, по яким у подальшому проводились ракетні та артилерійські удари зс рф.  

Також він надавав інформацію стосовно результатів вже здійснених обстрілів таких об’єктів. Отримана від підозрюваного інформація використовувалась державою-окупантом під час військової агресії проти України для планування первинних та повторних обстрілів таких об’єктів.

У ході обшуку, проведеного за місцем мешкання фігуранта, виявлено та вилучено мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності, який використовувався для спілкування з представниками фсб рф та передачі зібраних  даних розвідувального характеру.

Зловмисника затримано у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом СБУ у Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

 

кількість переглядів: 1321