Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2022

Організували незаконне переправляння військовозобов’язаних через кордон – викрито групу осіб (ФОТО)

                                   

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом особам за фактом організації незаконного переправляння осіб через державний кордон України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, мешканці Миколаївської та Одеської областей   налагодили схему нелегальної міграції за кордон громадян України – військовозобов’язаних чоловіків, яким заборонено покидати межі держави. Зловмисники організували виготовлення необхідних документів для перетину державного кордону України військовозобов’язаним чоловікам за грошову винагороду у розмірі 4000 доларів США.
Одного з фігурантів правоохоронці затримали на «гарячому» у м. Чорноморськ Одеської області при отриманні другої частини грошової винагороди у розмірі 3500 доларів США та передачі виготовлених документів, які слугуватимуть підставами для перетину державного кордону.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 744 тис грн.  
Встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Нацполіції в Миколаївській області, оперативний супровід – Управлінням СБУ в Миколаївській області.  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1015