Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2022

Фіксував на відеореєстратор позиції ЗСУ - у Миколаєві викрито держзрадника (ФОТО)

                              

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 45-річному мешканцю м.Миколаєва за фактом державної зради (ч.2 ст.111 ККУ).

За даними слідства, місцевий мешканець, маючи антиукраїнську позицію, добровільно погодився на пропозицію представника військової розвідки країни-агресора допомагати у проведенні підривної діяльності проти України.

З цією метою, зловмисник за допомогою прихованої відеокамери, вмонтованої у салоні власного автомобіля, фіксував переміщення та дислокацію військових підрозділів ЗСУ, військової техніки іноземного зразка, місця проживання іноземних інструкторів, їх передислокацію.

Зібрані дані він передавав своєму куратору через закриті канали зв’язку.

У ході проведених обшуків у фігуранта вилучено мобільні термінали, комп’ютерну техніку та засоби для прихованого відеозапису з картками пам’яті, які містять докази його злочинної діяльності та приналежності до агентурної мережі військової розвідки рф у Південному регіоні України.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

 

 

кількість переглядів: 1636