Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2022

Прокуратурою продовжується робота щодо повернення територіальній громаді земельних ділянок водного фонду

                         

Миколаївською окружною прокуратурою вжито заходи до виконання рішення суду щодо повернення територіальній громаді 4 земельних ділянок рекреаційного призначення на узбережжі Чорного моря загальною площею майже 9 соток вартістю понад 1 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що рішенням органу місцевого самоврядування фізичній особі надано у приватну власність земельну ділянку для ведення садівництва в курортній зоні «Коблеве». У подальшому власником змінено цільове призначення вказаної земельної ділянки на комерційне та здійснено її поділ на 4 нових ділянки.

Водночас, ці земельні ділянки повністю входять в межі прибережної захисної смуги Чорного моря, можуть перебувати виключно у державній та комунальній власності та надаватися лише в користування для спеціально визначених цілей.

Суд повністю погодився з позицією прокурора, визнав незаконними та скасував рішення органу місцевого самоврядування, а також зобов’язав повернути земельні ділянки водного фонду у власність громади.

Наразі окружною прокуратурою забезпечено перереєстрацію земельних ділянок за територіальною громадою, про що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено відповідні записи.

Отже право приватної власності на незаконно набуті землі припинено. Одночасно вживаються заходи до їх примусового повернення громаді.

 

 

 

кількість переглядів: 1025