Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2022

Зайняла посаду у псевдооргані на Миколаївщині – місцевій мешканці повідомлено про підозру (ФОТО)

                                     

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури у порядку ст.615 КПК України затримано та повідомлено про підозру мешканці міста Снігурівка Миколаївської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на початку серпня 2022 року, під час окупації збройними формуваннями рф м. Снігурівка та Снігурівського району, 56-річна підозрювана добровільно перейшла на бік ворога та зайняла посаду «керівника апарату голови м. Снігурівки та Снігурівського району».

На псевдопосаді вона організовувала та проводила заходи політичного характеру, здійснювала  інформаційну діяльність, спрямовану на утвердження окупаційної влади, виконувала обов’язки щодо документаційного, матеріально-технічного та транспортного забезпечення псевдоголови військово-цивільної адміністрації, за що  отримувала заробітну плату у рублях.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Миколаївській області.

Відповідно до санкції статті підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

 

кількість переглядів: 1280