Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2022

Трьом мешканцям Баштанського району повідомлено про підозру у колабораціонізмі та у пособництві державі-агресору (ФОТО)

                                        

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканкам міста Снігурівка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, підозрювані підтримали окупаційний режим країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом.

У серпні 2022 року жінки обійняли посади так званих «головного бухгалтера та начальника відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області».

До їх обов’язків входило організаційно-розпорядчі функції, а саме: контроль та організація роботи бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації держави-агресора та здійснення керівництва його діяльністю; нарахування виплат заробітної плати та видача грошових коштів працівникам ВЦА та місцевим мешканцям;  організація роботи відділу,  пов’язаної із соціальними виплатами населенню; формування та передача звітності представникам рф роботи вказаних відділів. За свою роботу підозрювані отримували заробітну плату у рублях.

Крім того, повідомлено про підозру 67-річному чоловіку Горохівської міської територіальній громаді за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у вересні 2022 року взяв участь у псевдореферендумі, організованому представниками держави-агресора, та проголосував за приєднання окупованих територій Миколаївської області до складу рф, про що також публічно заявив російським засобам масової інформації.

За клопотаннями прокурорів стосовно усіх підозрюваних судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Миколаївській області.

 

кількість переглядів: 983