Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2022

Двом посадовцям Держгеокадастру, які надали у приватну власність землі регіонального ландшафтного парку «Приінгульський», повідомлено про підозру

                               

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовій особі ГУ Держгеокадастру та ексначальниці одного з районних відділів ГУ  Держгеокадастру у Миколаївській області за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст.366 КК України).  

За даними слідства, підозрювані, використовуючи своє службове становище, незаконно передали у приватну власність чотирьом громадян земельні ділянки загальною площею 8 га, з яких частина земель площею майже 4 га перебувають у постійному користуванні регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду  

Так, ексначальниця одного з районних відділів Держгеокадастру внесла до офіційних документів недостовірні відомості щодо належності земель регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» до земель сільськогосподарського призначення, а посадовець Головного управління Держгеокадастру підписав накази про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та передачі земельних ділянок чотирьом громадянам.

Дії посадових осіб призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок природно-заповідного фонду, що  завдало тяжких наслідків інтересам держави на загальну суму понад 300 тис грн.

Зазначимо, що у квітні 2021 року підозрюваній вже було повідомлено про підозру за аналогічними статтями. Мова йшла про незаконне відчуження 14 га земель регіонального ландшафтного парку «Приінгульський».

Розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1120