Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2022

На Миколаївщині викрито чергового пособника окупантів (ФОТО)

                   

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано в порядку ст. 615 КПК України та повідомлено про підозру мешканцю Шевченківської об’єднаної територіальної громади за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, 60-річний чоловік під час окупації Снігурівщини добровільно погодився допомагати загарбникам освоюватись на тимчасово окупованій території шляхом підтримки дій та рішень збройних формувань держави-агресора, а також підготовки та передачі їм матеріальних ресурсів.

Зокрема, з квітня полистопад 2022 року колаборант організував та здійснював на постійній основі з використанням власного автомобілю доставку до бойових позицій, укріплень та пунктів тимчасової дислокації зс рф питної води.

Крім цього, у жовтні поточного року допоміг окупантам викрасти майно одного з приватних сільськогосппідариємств  - газове обладнання, зварювальний та шліфувальний апарати, водогінний генератор, запчастини для трактора та інші інструменти, які доставив до позицій зс рф та передав їм для забезпечення потреб військового характеру. Також передав окупантам автомобіль ВАЗ-2110, яким незаконно заволодів з подвір’я місцевого мешканця.

За клопотанням прокурора судом стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1013