Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2023

Поширював матеріали про глорифікацію осіб, які здійснили збройну агресію рф проти України, виправдовував та заперечував збройну агресію рф проти України – судитимуть мешканця Южноукраїнська

                                       

Прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів щодо глорифікації учасників збройної агресії рф проти України, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. 2, ч.3  ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік з березня по вересень 2022 року, через заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники», неодноразово поширював матеріали, які прославляють дії окупантів на території України, та матеріали, в яких містилося виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України.

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на майно підозрюваного – легковий автомобіль вартістю понад 200  тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 881