Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Корегував вогонь окупантів по інфраструктурі Миколаєва – за держзраду судитимуть місцевого мешканця

                         

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 72-річного мешканця міста Миколаєва за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, підтримуючи ідеї проросійської спрямованості, вступив у злочинну змову із представником рф під псевдонімом «Фантом» з метою надання допомоги державі-агресору та її організаціям в проведенні підривної діяльності проти України.

Так, упродовж серпня – вересня 2022 року зловмисник через «Telegram» передав агенту відомості про рух, переміщення та розташування військовослужбовців на території Миколаєва, а також результати артилерійських обстрілів інфраструктури обласного центру, зокрема, детальні фотографії результатів обстрілів мосту, суднобудівного заводу та  вищих навчальних закладів.

У вересні минулого року зрадник отримав чергове завдання –сфотографувати об’єкт критичної інфраструктури - міську ТЕЦ (пункти пропуску, наявність  охорони, схеми розташування виробничих потужностей, парових турбін, водонагріваючих котлів, газових труб, відвід силових електрокабелів, ліній електропередач), а також розташування вузлових електропідстанцій, розташованих поруч з ТЕЦ, з метою подальшого здійснення ворожого ракетного удару по вказаному об’єкту.

Вже наступного дня чоловік разом із своїм родичем, який не був обізнаний про його злочинні наміри, на його автомобілі здійснив фотографування території ТЕЦ та надіслав представнику рф фотознімки з детальним описом вказаних споруд.

Підозрюваний перебуває під вартою. Досудове розслідування здійснювалось слідчими СБУ в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 

 

кількість переглядів: 922