Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2023

Поширював дані про місця дислокації ЗСУ у Миколаєві та області – судитимуть місцевого мешканця

                                  

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного мешканця Миколаївської області за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України. (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений систематично збирав та поширював через проросійський телеграм-канал інформацію про направлення, переміщення та розташування військовослужбовців, озброєння та військової техніки ЗСУ на території міста Миколаєва та області.  

Зокрема у серпні 2022 року здійснив поширення інформації про місця розташування паливно-мастильного складу Збройних Сил України та військової техніки, а саме системи ПВО та артилерійських систем ЗСУ.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СБУ в Миколаївській області.

На вирок суду обвинувачений чекає під вартою. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 679