Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2023

1500 доларів США неіснуючого боргу – у вимаганні підозрюються двоє мешканців Вознесенська (ФОТО)

                          

Під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні вагомих доказів двом мешканцям міста Вознесенськ повідомлено про підозру за фактом вимагання передачі чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, в умовах воєнного стану (ч.4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків, 49-ти та 33-х років, позиціонують себе як так звані кримінальні авторитети у Вознесенську. Молодший із чоловіків лише влітку звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вбивство. Зловмисники упродовж певного часу погрожували місцевому мешканцю, змушуючи надати їм 1500 доларів США, які він начебто їм заборгував. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо на місці злочину після отримання грошей. 

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області.  

За скоєне їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 825