Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

Здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь ворога – мешканцю Первомайського району повідомлено про підозру у держзраді (ФОТО)

                            

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури 39-ти річному мешканцю смт Врадіївка Первомайського району повідомлено про підозру у державній зраді та поширенні матеріалів про глорифікацію осіб,  які здійснюють збройну агресію рф проти України (ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст.111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний здійснював розвідувально-підривну діяльність в інтересах представників спецслужб рф. За вказівками куратора він збирав та передавав представникам держави-агресора інформацію щодо місць розташування військових та обʼєктів критичної інфраструктури  у Врадіївці.  

Окрім того, він поширював у соціальній мережі «Вконтакте» матеріали про глорифікацію осіб,  які здійснюють збройну агресію рф проти України

Зловмисника затримано в порядку ст. 615 КПК України.  

За принципової позиції прокурора підозрюваному судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Первомайського районного відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу співробітників Первомайського РВ УСБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1012