Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

Керівник обласної прокуратури провів пресконференцію щодо результатів роботи за 2022 рік (ФОТО)

                              

Керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак провів сьогодні пресконференцію щодо результатів роботи органів прокуратури регіону за 2022 рік. Участь у заході взяли представники регіональних засобів масової інформації.

Дмитро Казак розповів про підсумки річної роботи та окреслив основні пріоритети діяльності на поточний рік.

Так, у минулому році органами досудового розслідування зареєстровано 19500 кримінальних правопорушень. Спостерігається зменшення кількості вчиненних крадіжок,  грабежів,  розбоїв, вимагань, дорожньо транспортних пригод з потерпілими. Натомість збільшилась кількість кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки, за фактами порушення законів та звичаїв війни, умисних вбивств,  нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

До суду скеровано 12 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, вчинених у складі організованих груп, 40 - про корупційні правопорушення, 32 - вчинених у бюджетній системі, 43 - у сфері охорони навколишнього природнього середовища та 6 вчинених у сфері земельних правовідносин.  

У 2022 році зареєстровано 275 кримінальних правопорушень щодо основ національної безпеки. За результатами досудового розслідування до суду скеровано 104 обвинувальних актів проти основ національної безпеки та глорифікації, з яких: 18 - за фактом колабораційної діяльності, 14 - за фактом несанкціонованого поширення інформації, 12 – за фактом державної зради тощо.

Активно прокурорами застосовувались заходи представницької діяльності. Так, заявлено позовів на суму понад  2,8 млрд грн проти майже 2 млрд грн у 2021 році.
 
Очільник прокуратури також відповів на запитання, які цікавили журналістів, та зазначив, що органи прокуратури області відкриті до спілкування та комунікація з представниками ЗМІ буде постійною.

 

кількість переглядів: 1423