Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

На Миколаївщині за втручання прокуратури громаді реально повернуто чергову земельну ділянку на чорноморському узбережжі вартістю понад 8 млн грн

                                   

Миколаївською окружною прокуратурою вжито заходів до реального повернення у власність територіальної громади земельної ділянки площею 0,21 га вартістю майже 8 млн грн, яка знаходиться у межах пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря.

Як установлено та доведено прокурором в суді громадянці Коблівською сільською радою надано у власність земельну ділянку (пасовища) для ведення особистого селянського господарства. У подальшому цільове призначення земельної ділянки за рішенням органу місцевого самоврядування було змінено на комерційне призначення для будівництва і обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування та отримано державний акт на право власності.

Водночас, спірна земельна ділянка повністю входить в межі пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря, до якої забезпечується безперешкодний та безоплатний доступ громадян,  обмеження такого доступу у будь-який спосіб заборонено законодавством.

Земельні ділянки такої категорії можуть перебувати виключно у державній та комунальній власності, що стало підставою для пред’явлення позову до суду.

Суд повністю погодився з позицією прокурора, визнав незаконними та скасував рішення органу місцевого самоврядування, а також зобов’язав громадянку повернути земельну ділянку водного фонду у власність громади.

Наразі окружною прокуратурою забезпечено перереєстрацію земельної ділянки за територіальною громадою, про що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено відповідний запис. Право приватної власності відповідача (відповідачки) на спірну ділянку припинено..
 

 

кількість переглядів: 707