Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

На Миколаївщині викрито місцеву мешканку, яка виправдовувала збройну агресію рф (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканці однієї з територіальних громад Миколаївського району за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, а також глорифікації осіб, які здійснюють таку агресію (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана, яка є представницею однією з релігійних громад Миколаївщини, не сприймала державну владу в Україні.  

Упродовж 2022 року, керуючись ідеологічними мотивами, у приватних чатах для спілкування Інтернет-месенджерів «Viber» і «Telegram» вона поширювала серед своїх знайомих відеоматеріали. В них містилося виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України. Також у відео глорифікувалися особи, які здійснюють агресію проти нашої держави, розпочату у 2014 році.

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 699