Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2023

На Миколаївщині викрили шахраїв, які виманювали гроші у громадян (ФОТО)

                       

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру  трьом членам злочинної організованої групи за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненого організованою групою осіб (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, схему збагачення шахрайським шляхом налагодив засуджений, який відбуває покарання у виправній колонії на Миколаївщині. До протиправної діяльності він залучив ще двох засуджених, розподілив конкретні ролі та функції кожного співучасника, а також загальні правила поведінки та обумовленої конспірації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Засуджені телефонували особі, починаючи розмову зі слів "Привіт, впізнав мене?". Абонент нібито ідентифікував людину зі свого оточення, тож шахрай просив позичити певну суму коштів на лікування. Переказ здійснювали на вказаний аферистами банківський рахунок.

Коли потерпілі скидали гроші на карту, шахраї блокували номери «клієнтів». У своїй діяльності зловмисники використовували кілька телефонів та картки різних операторів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На даний час правоохоронці встановили вже 7 потерпілих, які відправили гроші.

У виправній колонії проведено ряд обшуків, у ході яких у фігурантів провадження вилучили планшети, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та «чорнові» записи.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУ Нацполіції в області за оперативного супроводу УСР в області.

кількість переглядів: 572