Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

Закупили транспортні засоби за завищеними цінами – підозрюються посадовці Вознесенськоі міської ради (ФОТО)

                                

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури трьом посадовим особам Вознесенської міської ради та підприємиці повідомлено про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинененому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства, підозрювані, діючи за попередньою змовою між собою та зловживаючи службовим становищем, забезпечили проведення виконавчим комітетом Вознесенської міської ради закупівлю транспортних засобів – напівпричепів, без використання електронної системи закупівель «Prozorro” за завищеними цінами.

Внаслідок чого протиправно заволоділи коштами місцевого бюджету Вознесенської міської ради Миколаївської області у розмірі майже 1 млн грн.

Вирішується питання щодо підготовки клопотання про відсторонення підозрюваних від займаних посад та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.  

За вказані дії підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку

кількість переглядів: 1055