Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2023

Прокуратура в черговий раз відреагувала на незаконне використання земель закладів освіти

                                

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Баштанської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Володимирівської сільської ради про визнання недійсним договору про спільну діяльність щодо використання земель загальною площею 34,7 га вартістю 900 тис грн, укладеного між Володимирівським ліцеєм Володимирівської сільської ради Миколаївської області і суб’єктом господарювання – фізичною особою-підприємцем, та повернення земель навчальному закладу.

Ювенальним прокурором встановлено, що зазначені землі передані в постійне користування навчальному закладу для дослідних і навчальних цілей. Надалі навчальним закладом зазначені земельні ділянки на підставі договору про спільну діяльність передано місцевому підприємцю для обробітку та вирощування сільськогосподарської продукції.

Разом з тим, опрацюванням положень указаного договору встановлено достатні підстави вважати, що його укладено сторонами з метою приховування іншого правочину – договору оренди землі, оскільки земельні ділянки фактично передано ФОП у користування для здійснення підприємницької діяльності (товарного сільськогосподарського виробництва) на підставі удаваного договору суборенди землі та з порушенням вимог до їх цільового використання.

Окрім цього, зазначений навчальний заклад не наділений повноваженнями самостійного вирішення питання щодо передання в оренду земельних ділянок, наданих йому для дослідних і навчальних цілей.

З метою усунення порушень окружною прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області подано відповідну позовну заяву.

 

кількість переглядів: 590