Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

За позовом прокуратури судом скасовано право оренди земельної ділянки вартістю 2,6 млн грн біля міжміського автовокзалу у Миколаєві та ділянку повернуто територіальній громаді

                            

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Окружної прокуратури міста Миколаєва та скасовано державну реєстрацію права оренди земельної ділянки площею 1400 кв. м вартістю 2,6 млн грн, розташованої поблизу міжміського автовокзалу у м. Миколаєві.

Прокуратурою встановлено, що Миколаївською міською радою надано зазначену земельну ділянку в оренду суб’єкту господарювання для благоустрою та обслуговування зелених насаджень без права забудови. Однак, по закінченню терміну дії договору оренди земельну ділянку орендарем не повернуто, натомість, в порушення законодавства та без належних на те правових підстав до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено зміни щодо продовження дії договору оренди.

Всі ці незаконні дії спрямовані на протиправне, всупереч умов договору, будівництво на вказаній ділянці комерційного об’єкту, що викликало суспільний резонанс.

Реагуючи на порушення, окружна прокуратура звернулась з позовом до суду, який наразі задоволено.

Під час розгляду позову прокурора відповідачем добровільно повернуто земельну ділянку міській раді у травні поточного року.

 

кількість переглядів: 581