Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

У прокуратурі відбулась зустріч з членами Мобільної команди правосуддя організації «Global Rights Compliance» (ФОТО)

                             

У вівторок, 23 травня, начальник відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Миколаївської обласної прокуратури Вікторія Шаповалова зустрілась з Мобільною командою правосуддя організації «Global Rights Compliance» - старшим слідчим Гліном Морганом,  міжнародним молодшим юристом Кларою Жерар-Родрігез та національними молодшими юристами Анною Некрасовою, Наталією Павлович та Михайлом Мітьком.

Участь у заході також взяли в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець, начальник другого відділення СВ УСБУ в Миколаївській області Володимир Добрань та начальник відділу у протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту СУ ГУНП в Миколаївській області Ігор Кучерук.

У ході зустрічі Вікторія Шаповалова повідомила про проблемні питання, які постають під час розслідування кримінальних проваджень за фактами порушень законів та звичаїв війни (ст.438 КК України), а також про пріоритетні напрямки у розслідуванні цих злочинів.

У свою чергу, члени Мобільної команди правосуддя зазначили, що основною метою їх візиту є допомога в розмежуванні видів обстрілів. Вони презентували свій алгоритм розслідування таких кримінальних проваджень.

Детально проаналізувавши хід досудового розслідування кримінальних проваджень зазначеної категорії, сторони домовилися про подальшу співпрацю.

 


 
 

 

кількість переглядів: 668