Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

На Миколаївщині прокуратура передала в управління АРМА майно на майже 1 млрд грн, яке належить підсанкційному російському олігарху (ФОТО)

                                 

За клопотанням Миколаївської обласної прокуратури ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва накладено арешт та передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, великий морозильний риболовецький траулер «Бухта Соколовская», котрий належить холдингу підсанкційного російського олігарха.

Відомо, що олігарх входить до найближчого оточення кремля і є одним з найбільших «донорів» війни проти України.

Судно не введено в експлуатацію, оскільки перебуває на стадії незавершеного будівництва на території одного з миколаївських суднобудівних заводів. Для обходу санкцій власник судна оформив його на одне з публічних акціонерних товариств з Приморського краю рф.

Завдяки науковцям Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, яких обласною прокуратурою у рамках розслідування кримінального провадження залучено у якості спеціалістів, встановлено ступень готовності, технічний стан та вартість недобудованого траулера, яка склала майже 1 млрд грн.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Миколаївській області.

Науково-технічну експертизу скеровано до АРМА, яким розпочато процедуру пошуку управителя траулера.

https://arma.gov.ua/asset_management/view/poshuk-upravitelya-morozilniy-ribolovetskiy-trauler-buhta-sokolovskaya

 

кількість переглядів: 762