Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2023

Прокуратура вкотре вимагає повернення земель державного лісового фонду вартістю 2,7 млн грн

                                   

Вознесенською окружною прокуратурою до Братського районного суду Миколаївської області скеровано черговий позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області та фізичної особи про визнання незаконним та скасування наказу, визнання недійсним свідоцтва про право власності на землю, скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Прокуратурою встановлено, що управління Держгеокадастру при формуванні ділянки сільськогосподарського призначення та передачі її у приватну власність громадянину, незаконно включило до її складу землі лісового фонду площею 8543 кв м вартістю 2,7 млн грн, які перебували у постійному користуванні ДП «Вознесенське лісове господарство» (Братське лісництво).

Крім того, відповідно до інформації Регіонального офісу водних ресурсів в області спірна земельна ділянка знаходиться в плавнях річки Жидівка (лівої притоки річки Мертвовод, басейну річки Південного Бугу).

Таким чином, оскільки спірна ділянка накладається на водний об’єкт та його прибережну захисну смугу, то її передача у приватну власність прямо заборонена земельним законодавством.

За такого, спірний наказ Головного управління Держгеокадастру в області є незаконним та таким, що порушує право власності держави на землі, обмежені в оборотоздатності.

На теперішній час судом відкрито провадження по справі, її судовий розгляд триває.

 

кількість переглядів: 539