Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

Прокуратурою вжито заходів до збереження земель лісового фонду вартістю 80 млн грн

                           

Первомайською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення Господарського суду Миколаївської області, яким задоволено позов окружної прокуратури та визнано незаконними накази ГУ  Держгеокадастру в області щодо формування та передачі у комунальну власність земельної ділянки, визнано недійсним договір оренди землі та скасовано її державну реєстрацію у Державному земельному кадастрі, як об’єктів цивільних прав.

Установлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянки сільськогосподарського призначення, передачі її у власність територіальної громади та наданні в оренду підприємству, поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до її складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні    ДП «Врадіївське лісове господарство».

Внаслідок таких незаконних дій цінні  землі лісового фонду площею майже 4 га вартістю понад 80 млн грн вибули з постійного користування державного підприємства та під виглядом земель сільськогосподарського призначення передані у комунальну власність.

На виконання рішення суду до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про припинення права комунальної власності територіальної громади Кривоозерської селищної  ради та права оренди сільськогосподарського підприємства на спірну ділянку.

У травні поточного року державним кадастровим реєстратором скасовано державну реєстрацію відповідної земельної ділянки у Державному земельному кадастрі.

 

кількість переглядів: 725