Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2023

Поширював матеріали із закликами щодо захоплення території України – підозрюється директор підприємства (ФОТО)

                         

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру директору одного з підприємств у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 67-річний уродженець міста Макіївка Донецької області, який проживає у місті Первомайськ Миколаївської області, у соціальній мережі поширював матеріали із закликами до вчинення умисних дій зі зміни меж території та державного кордону України, а також чисельні матеріали про визнання правомірною збройної агресії рф проти України, тимчасової окупації частини території України, глорифікації осіб, які здійснюють збройну агресію.

Під час обшуку у зловмисника виявлено та вилучено мобільний телефон з доказами його протиправної діяльності.

Судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБ України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 720