Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути державі лісові землі вартістю понад 6,5 млн грн

                                   

Миколаївською окружною прокуратурою до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області скеровано дві позовні заяви в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Головного управління Держгеокадастру в області та фізичних осіб про визнання незаконними і скасування наказів та державної реєстрації земельних ділянок.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у приватну власність  громадян, з порушенням порядку, без згоди держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебували у постійному користуванні державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство».

Внаслідок цих незаконних дій, цінні землі лісового фонду загальною площею близько 0,8 га вартістю понад 6,5 млн. грн вибули з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у приватну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Наразі, судом відкрито провадження у справах, їх розгляд триває.

 

кількість переглядів: 577