Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2023

Службова недбалість при ремонті спортивного комплексу та збитки понад 200 тис грн – підозрюється спеціаліст з технічного нагляду

                                 

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури повідомлено про підозру спеціалісту  з технічного нагляду  за фактом неналежного виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, на замовлення органу місцевого самоврядування підрядником проведено реконструкція спортивного комплексу в смт Ольшанське Миколаївського району. Встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають замовленню.

У свою чергу, підозрюваний, здійснюючи технічний нагляд, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не перевірив обсяги та об’єми фактично виконаних робіт і не вніс передбачені його службовими обов’язками вказівки та приписи підряднику щодо приведення робіт у відповідність проектно-кошторисній документації, а завізував акти приймання виконаних робіт із завищеними обсягами.

Внаслідок несумлінного ставлення до службових обов’язків з боку підозрюваного на рахунок підрядника безпідставно перераховано понад 200 тис грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснюється СВ відділення №5 Миколаївського РУП ГУ ГП в Миколаївській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 963