Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2023

Намагався підкупити співробітника СБУ за 1 млн грн – викрито голову фермерського господарства (ФОТО)

                               

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 64-річному мешканцю Одеської області за фактом надання неправомірної вигоди  службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства,  голова фермерського господарства за неправомірну вигоду у 1 млн грн пропонував співробітнику СБУ припинити слідчі дії у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч.2 ст.197 КК України) та безперешкодно зібрати врожай, який він незаконно посіяв на самовільно зайнятій земельній ділянці.

Після передачі правоохоронцю першої частини неправомірної вигоди у сумі 12 500 доларів США фігуранта затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням сторони обвинувачення судом обрано підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі  майже 6 млн грн.

Йому загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Заходи з викриття правопорушення проводилися СУ ГУ НП в Миколаївській області спільно із оперативниками Головного управління внутрішньої безпеки СБУ  в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 816