Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2023

Допомагав окупаційній владі під час окупації Миколаївщини – судитимуть голову фермерського господарства

                              

Прокурори Миколаївської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 61-річного мешканця Баштанського району Миколаївської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). 

Слідством встановлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації Баштанського району добровільно перейшов на бік ворога. він передав у розпорядження окупаційній владі та військовослужбовцям рф господарські споруди фермерського господарства, засновником та головою якого був, а також прилеглу земельну ділянку на території свого домогосподарства для розміщення особового складу військових рф, зберігання їх майна та транспортних закладів, у тому числі викрадених у місцевих мешканців. 

Також він забезпечував окупантів   продуктами харчування, водою, дровами та паливом, у зв’язку з чим мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно пересуватися та  продовжувати здійснювати свою підприємницьку діяльність. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося СБУ в Миколаївській області. 

Обвинувачений перебуває у розшуку. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 524