Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2023

Судитимуть мешканця Снігурівки, який був директором незаконно створеного підприємства під час окупації Миколаївщини

                           

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт  стосовно мешканця міста Снігурівки Баштанського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 46-річний чоловік добровільно погодився на співпрацю з державою-агресором та обійняв посаду у незаконному органі на тимчасово окупованій території, а саме директора «Муниципального унитарного предприятия «Снигирёвское благоустройство».

Колаборант здійснював організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, зокрема, здійснював прийом на роботу працівників,  встановлював графік роботи, проводив наради, отримував грошові кошти та надавав вказівки працівникам бухгалтерського відділу на здійснення виплат заробітної плати та матеріальної допомоги працівникам підприємства, формував та передавав звітність роботи підприємства, розпоряджався комунальним майном, яке поставлено на облік незаконно створеного підприємства.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Обвинувачений перебуває у розшуку.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 600