Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2023

Переправляли наркотичні засоби до виправної колонії – двом миколаївцям повідомлено про підозру (ФОТО)

                                                  

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям міста Миколаєва за фактом пересилання наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків,  38-ми та 45-ти років, пакували та доправляли поштовим сервісом на територію установи виконання покарань заборонені посилки. У подальшому співробітник виправної установи, отримавши пакунок із наркотичною речовиною, заносив його на територію та передавав двом ув'язненим для подальшого збуту серед ув’язнених.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями утримання фігурантів та проживання їхніх спільників вилучено мобільні телефони та інші речові докази, що підтверджують їхню злочинну діяльність. Також у одного із зловмисників поліцейські виявили та вилучили гранати РГД -5, Ф-1 та підривачі до них.

 

 

 

 

 

 

 

 

Обох миколаївців затримано у прядку ст. 208 КПК України. За клопотанням сторони обвинувачення судом стосовно них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 536 000 гривень кожному.

Вирішується питання щодо кваліфікації дій інших фігурантів злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в Миколаївській області, оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ та Департамент з питань виконання кримінальних покарань та керівництво виправної установи.

 

кількість переглядів: 1713