Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2023

На Миколаївщині судитимуть трьох місцевих мешканок за поширення антиукраїнських дописів у соцмережі

                                              

Миколаївською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти відносно 3х мешканок Миколаївського району за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Встановлено, що обвинувачені поширювали на власних сторінках забороненої в Україні соціальній мережі  матеріали з проросійських груп, у яких виправдовувались дії окупантів та заперечувалось здійснення збройної агресії рф

Проведено ряд обшуків за місцями мешкання обвинувачених, під час яких вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення №8 Миколаївського районного управління поліції, оперативний супровід – СБУ в області.

За вказані кримінальні правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі строком до 5-ти років.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1551