Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2023

Ювенальний прокурор довів у суді винуватість чоловіка, який зґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки

                                            

Вознесенський міськрайонний суд визнав обґрунтованими доводи ювенального прокурора Вознесенської окружної прокуратури та визнав винуватим 36-річного мешканця Братської територіальної громади у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 152 КК України (зґвалтування, вчинене щодо малолітньої особи).

За принципової та послідовної позиції прокурора, доведено, що обвинувачений зґвалтував 7-річну доньку співмешканки, а щоб дитина не розповіла про це,  погрожував останній застосуванням насильства.

 За результатами розгляду обвинувального акту та оцінки наданих прокурором доказів, підсудного визнано судом винуватим у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та засуджено до покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

 За рішенням суду відомості про ґвалтівника буде внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. 

Вирок не набрав законної сили.  

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

кількість переглядів: 1448