Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2023

Очолив відділ комунального майна окупаційної влади - за співпрацю з окупантами судитимуть мешканця Миколаївщини

                                  

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного мешканця м. Снігурівка Баштанського району Миколаївської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, пішов на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території міста Снігурівка, посаду начальника відділу комунального майна військово-цивільної адміністрації Снігурівського району Херсонської області.

На псевдопосаді він виконував вказівки й розпорядження керівників окупаційної адміністрації рф, зокрема, організовував та контролював роботу відділу, подавав пропозиції щодо призначення на посади місцевих мешканців, проводив інвентаризацію комунального майна на об’єктах, які у зв’язку з окупацією рф незаконно увійшли до володіння, розпорядження та користування окупаційної адміністрації тощо.  

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими СБУ в Миколаївській області.   

За вчинене йому загрожує покарання від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1055