Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

На Миколаївщині нейтралізовано агентурну мережу корегувальників ворожих обстрілів (ФОТО)

                         

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру адміністратору прокремлівського Телеграм-каналу у державній зраді, вчиненої в умовах воєнного стану, та у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 111,  ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).
 
 За даними слідства, підозрюваний за вказівкою російської спецслужби створив агентурну мережу у різних регіонах України з числа підписників свого Телеграм-каналу. Зловмисники збирали та передавали своєму куратору інформації щодо регіональних об’єктів критичної інфраструктури, а також розташування та  переміщення Сил оборони.
 
 Один з таких прихильників рашизму передав підозрюваному координати житлової багатоповерхівки у Миколаєві, по якій агресор вдарив ракетами «С-300» восени 2022 року. Тоді внаслідок обстрілу загинуло 7 мирних жителів, в тому числі неповнолітня дитина.
 
Наразі затримано 13 осіб, які входили до агентурної мережі, 4 з яких судом винесено обвинувальні вироки за ст. 114-2 КК України, іншим повідомлено про підозру за тією ж статтею. Наразі всі вони перебувають під вартою.

 

 

 

 

 

 

 

Оскільки фігурант переховується від правосуддя у тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

 

 


 
 

 

 

 

Зраднику загрожує довічне ув’язнення.
 
 Досудове розслідування - СБУ в Миколаївській області.

 


 

 

 

 

 

 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному  порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1139