Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

Прокуратура через суд вимагає від органу місцевого самоврядування вжити заходів до набуття права комунальної власності на безхазяйні гідроспоруди вартістю понад 11 млн грн

                            

Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито провадження за позовом Баштанської окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання сільської військової адміністрації вчинити дії, спрямовані на набуття права власності територіальної громади на безхазяйне майно –  2 гідротехнічні споруди  (греблі) вартістю понад 11 млн грн.

Встановлено, що на території однієї з громад району розташовані безхазяйні гідротехнічні споруди, які є потенційно небезпечними об’єктами для життя населення у разі надзвичайних ситуацій, однак органом місцевого самоврядування заходів до належного оформлення права комунальної власності на них не вжито.

Така бездіяльність місцевої ради не сприяє збереженню та належній експлуатації гідротехнічних споруд, запобіганню виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з водним фактором, забезпеченню безаварійного пропуску льодоходу, повені та паводків на водних об’єктах.

З огляду на зазначене, реагуючи на порушення інтересів держави, окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом. Розгляд справи наразі триває.

 

кількість переглядів: 713