Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Використовував вантажівку, надану у якості благодійної пожертви, з метою прибутку – на Миколаївщині судитимуть псевдоволонтера

                                     

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київської області за фактом використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку, вчиненого у значних розмірах під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідством встановлено, що 56-річний чоловік, влітку 2022 року під приводом доставки гуманітарної допомоги для потреб територіальної громади отримав вантажний автомобіль із причепом, переданий одній із сільських рад Миколаївської області в якості благодійної пожертви.

Згодом псевдоволонтер, отримавши вантажівку з причепом у фактичне розпорядження, використовував їх для надання транспортних послуг із перевезення вантажів іншим підприємствам за окрему плату.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в Миколаївській області, оперативний супровід - управлінням стратегічних розслідувань в області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 681