Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2023

Працівника поліції притягнуто до відповідальності за корупцію

                               

Миколаївським апеляційним судом підтверджено вчинення тимчасово виконувачем обов’язків начальника сектору кримінальної поліції ВП № 3 Вознесенського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, та залишено в силі рішення Южноукраїнського міського суду від 10.07.2023, яким в діях останнього установлено склад адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення у встановленому законом випадках та порядку про наявність реального конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах наявного в нього реального конфлікту інтересів), та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 грн.

Прокурором обласної прокуратури під час судового розгляду судом апеляційної інстанції доведено, що поліцейський, діючи в умовах реального конфлікту інтересів, відібрав пояснення та заяву у особи про нібито відсутність факту його побиття цим же поліцейським та відповідних претензій.

Рішення апеляційного суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Примітка: відповідно до ст.77 Закону «Про Національну поліцію» поліцейський звільняється зі служби в поліції, а служба в поліції припиняється у разі набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.
    

 

кількість переглядів: 473