Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

Підтримувала дії ворога та виправдовувала збройну агресію рф проти України – підозрюється мешканка Южноукраїнська

                               

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру 55-річній мешканці міста Южноукраїнськ у виправдовуванні, визнанні правомірною, заперечення збройної агресії рф, глорифікація її учасників (ч.2 ст.436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана, будучи уродженкою рф, на особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж поширювала контент та дописи й публікації на підтримку дій російських окупантів та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф на території України, а також виправдовувала та визнавала правомірним тимчасову окупацію частини території України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ПП № 3 Вознесенського районного управління РУП ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – СБУ в області.

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 846