Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

Дмитро Казак зустрівся з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду (ФОТО)

                                    

Керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак,  начальник відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту обласної прокуратури, Вікторія Шаповалова та в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець зустрілися з експертами з аерофотографування та 3-D моделювання Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду.

Учасники зустрічі обговорили процедуру проведення огляду місця подій після ракетних атак рф за допомогою аерофотографування та 3-D моделювання.

Дмитро Казак наголосив на тому, що прокурори Миколаївщини завжди готові до плідної співпраці з Офісом Прокурора Міжнародного кримінального суду, зокрема, щодо розслідування порушень законів та звичаїв війни рф та окреслив проблемні питання під час проведення розслідування військових злочинів рф.

У свою чергу міжнародні експерти повідомили про те, що готові надавати посильну консультаційну допомогу в розслідуванні вказаної категорії злочинів, у тому числі  допомагати в огляді місць подій після ракетних атак рф за допомогою аерофотографування та 3-D моделювання. Також вони  зазначили про своє бачення щодо подальшого продуктивного співробітництва.

Наприкінці зустрічі сторони подякували за співпрацю та за сприяння у досягненні єдиної мети – притягнення винних осіб до відповідальності.

кількість переглядів: 661