Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

Судитимуть мешканку Первомайська за заволодіння благодійними внесками для ЗСУ на суму понад півмільйона гривень

                                   

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 42-річної жительки міста Первомайськ за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою, вчинене у великих розмірах (шахрайство) (ч. 3 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що зловмисниця, будучи волонтером декількох благодійних організацій, зловживаючи довірою громадян, які організували благодійні збори на закупівлю автомобілів для ЗСУ, обіцяла допомогти у придбанні транспортних засобів по заниженим цінам. Після зарахування грошових коштів у сумі понад 500 тис грн на особистий рахунок, зловмисниця обіцяних зобов’язань не виконала, а грошима розпорядилася на власний розсуд.  

Досудове розслідування здійснювалось Первомайським РУП ГУНП в Миколаївській області,  оперативний супровід – СБУ в області.

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 610