Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

Прокуратура вимагає повернути державі землі лісу площею понад 62,5 га

                                       

Баштанська окружна прокуратура звернулась з позовами до суду в інтересах держави до Державного спеціалізованого господарського підприємства «ЛІСИ УКРАЇНИ», фермерського господарства та громадянина про визнання договорів недійсними та зобов’язання відповідачів повернути земельні ділянки державі.

Встановлено, що колишнє ДП «Баштанське лісове господарство» у 2022 році уклало із фермерським господарством та громадянином договори про обробіток земель загальною площею 62,5 га.

Водночас, вказані договори є удаваними правочинами, оскільки фактично передбачають передачу в оренду ділянок лісогосподарського призначення для вирощування сільськогосподарських культур, тобто товарного сільськогосподарського виробництва.

Натомість, повноваженнями на передачу земель у користування наділені лише їх власники, в даному випадку держава в особі обласної державної адміністрації.

Крім того, вирощування сільськогосподарських культур порушує встановлений законодавством режим цільового призначення лісових земель, які закріплені за спеціалізованими державними підприємствами виключно для охорони, збереження та відтворення лісів.

Наразі судом відкриті провадження у справах, їх розгляд триває.

 

кількість переглядів: 530