Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

Передавав окупантам інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ та розташування об’єктів інфраструктури на Миколаївщині - затримано чергового російського агента (ФОТО)

                                  

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 34-річному мешканцю міста Миколаєва у  несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).  

За даними слідства, підозрюваний, підтримуючи та виправдовуючи ведення рф агресивної війни на території України, через Телеграм-канал почав листування з  представником країни-агресора. Зловмисник збирав та передавав інформацію окупантам щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань на території Миколаївської області.

Розвіддані він передавав у вигляді відміток на карті місцевості та графічних координат, за якими були розташовані підрозділи ЗСУ та об’єкти інфраструктури.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує покарання - позбавлення волі до 12 років.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в Миколаївській області.
 

 

кількість переглядів: 565