Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

Збитки на понад 1 млн грн – на Вознесенщині затримано «чорних лісорубів» (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям Вознесенського району за фактом незаконної порубки дерев, їх збуту, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст.246 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2020 року двоє чоловіків, віком 23 та 30 років, налагодили схему від незаконної порубки дерев до продажу деревини за оголошенням у інтернет-мережі й отримання за це грошової винагороди.

Наразі правоохоронцями задокументовано понад 10 фактів незаконних вирубок дерев, що за попередніми підрахунками заподіяло шкоду навколишньому природньому середовищу на понад мільйон гривень.

У ході  обшуків на території домоволодінь зловмисників виявлено та вилучено бензопили, сокири і транспортні засоби, які чоловіки використовували під час незаконної рубки та перевезення дерев.

 

 

 

 

 

 

 

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.

Перевіряється причетність інших осіб до скоєння злочину.

Досудове розслідування здійснюються СВ Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 

кількість переглядів: 527